Radyo- Televizyon Alanı

Radyo- Televizyon Alanı

09.10.2014 2246

tv-3tv-2
 RADYO TELEVİZYON ALANI

Radyo Televizyon Alanı, Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi (MEGEP) kapsamında mesleki ortaöğretim kurumlarında eğitim verilen alanlardan biridir. 

Radyo televizyon sektörü, Radyo-televizyon yayıncılığı, kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının iletişim sektöründe hizmet ürettiği bir alandır. Bu alanda radyo, televizyon, sinema ve prodüksiyon şirketleri, reklam ajansları, haber ajansları vb. bulunmaktadır. 

Dünyadaki  radyo-televizyon  sektöründeki  gelişmeleri  ülkemiz  de  yakalamıştır. Görsel ve işitsel iletişim araçlarının hayatımızda yerini hızla alması, sektörde teknik eğitim almış tv-1nitelikli insan gücüne olan ihtiyacı artırmıştır.
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Radyo Televizyon alanı altında; 
Kameramanlık
Grafik-Animasyon
Radyo-Televizyon Programcılığı
 Teknik Yapım-Yayın Elemanlığı

dallarında Türkiye’de Radyo Televizyon sektöründe bu dalların öğretim programlarının hazırlanarak eğitimine başlanması ile sektörde yıllardır süregelen eğitim açığını giderecek önemli bir girişim olacağı düşünülmektedir. 

Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Radyo Televizyon Alanı Çerçeve öğretim programının hazırlanmasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nda görevli uzman ve alan öğretmenleri, sektör temsilcileri, üniversiteden alan uzmanları ve meslek elemanlarıyla iş birliği içinde çalışılmıştır. 

Bu doğrultuda Radyo Televizyon Alanı ve altında yer alan mesleklerde uluslararası ve ulusal düzeyde standartlara uygun, her yaşta ve düzeyde bireye eğitim olanağı sağlayan programları hazırlamak hedeflenmiştir.